Training Medisch Specialisten

Training “Onderhandelen, Samenwerken en Conflictpreventie” speciaal voor medici

Onder deze titel heeft MediationPoint een serie trainingen ontwikkeld voor de medische sector. Samenwerken, zoals in maatschappen of vakgroepen, brengt onvermijdelijk spanningen met zich mee, met collega’s onderling, met personeel, met de directie. Als daarmee effectief wordt omgegaan, blijft er meer ruimte over voor gezamenlijk werkplezier. De trainingen behandelen elk een aspect van samenwerking. Met oefeningen wordt de theorie toepasbaar gemaakt voor de eigen werksituatie.

Opzet cursus:

De cursus bestaat uit drie modules die elkaar aanvullen. Elke module is een cursus van 2,5 uur, die bij u “in huis” gegeven wordt. Ze kunnen allemaal of afzonderlijk gevolgd worden, al naar behoefte. Een vrijblijvende intake is inbegrepen. Elke module is door de KNMG / ABAN geaccrediteerd voor 2 punten in de competentiegebieden 3, 6 en 7 (Samenwerking, Organisatie en Professionaliteit) per module, dus in totaal 6 voor punten.

De modules:

1. Onderhandelen

Onderhandelen is regelmatig nodig voor kleine en grote zaken. Vaak is niet alleen de uitkomst, maar ook de relatie met de ander belangrijk. Hoe maak je je sterk voor je belangen met behoud van de relatie en hoe verweer je je tegen harde onderhandelingen. Een gespecialiseerd advocaat deelt hierbij zijn ervaringen.

2. Samenwerken in teamverband

Deze training gaat over de basis van samenwerking: Diverse vormen van leiding geven en samenwerken komen aan bod en hoe daarin potentiƫle conflictbronnen aanwezig zijn. Daarnaast aandacht voor persoonlijke conflictstijlen, het voorkomen van escalatie en wat te doen als dit toch gebeurt.

3. Conflicthantering

Wie heb je nodig in een optimaal team en wat kun je van elkaar verwachten? Aandacht voor persoonlijke leerstijlen en kernkwaliteiten en voor de natuurlijke tegenstellingen die daarbij horen. Ken je eigen kracht en die van de ander.